Näillä tavoilla kehosi viestittää liian vähäisistä yöunista

Keho alkaa viestittää, jos et nuku tarpeeksi.

Aikuiset ihmiset tarvitsevat yleensä keskiarvolta 7-8 tuntia unta. Sen lisäksi säännöllinen unirytmi vaikuttaa omaan virkeystilaan.

Alla olevat neljä merkkiä kertovat siitä, että tarvitset enemmän unta.

1. Huono muisti

Huono muisti kielii univajeesta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että uni vaikuttaa muistiin, koska se helpottaa hermosolujen väliin muodostuvia yhteyksiä. Tässä tapauksessa siis mitä vähemmän nukut, sitä vähemmän yhteyksiä muodostuu.

2. Keskittymisvaikeudet

Tämänkin kohdalla tutkimukset ovat osoittaneet, että univajeiset henkilöt eivät menestyneet hyvin testeissä, joissa vaadittiin keskittymistä. Eli jos nukut esimerkiksi keskiarvolta kuusi tuntia joka yö, keskittymiskykysi toimii paremmin kuin henkilöllä, joka nukkuu viisi tuntia joka yö.

3. Lisääntynyt ruokahalu

Jos ruokahalusi on yllättäen kasvanut, voi yksi syy siihen olla liian vähäiset yöunet. Unen puute saa nälkäiseksi, koska aineenvaihdunta käsittelee alhaisemmalla tasolla sokereita. Tutkimukset ovat myös osoittaneet yhteyden liikalihavuuden ja univajeen välillä.

4. Mielialojen vaihtelut

Myös yllättäen alkanut mielialojen vaihtelu voi kertoa siitä, että tarvitset enemmän unta. On myös osoitettu, että liian vähän nukkuvat masentuvat todennäköisemmin.

Lähde: Become Gorgeous


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.