Kärsitkö todella kuivasta ihosta? Nämä viisi syötävää voivat auttaa

Näistä syötävistä voi olla apua talvikuukausien kuivattamalle ihollesi.

Talvikuukaudet voivat olla todella ankarat iholle ja ihotautilääkäri Lisa Donofrion mukaan monet vain pahentavat tilannetta käyttämällä puhdistusaineita ja kasvovesiä, jotka eivät olisi todella tarpeen.

”Yleinen kierre on se, että ihmiset pesevät ihonsa puhdistusaineella saadakseen rasvaisuutta pois, sitten he käyttävät kasvovettä, joka vie lisää luonnollisia öljyjä pois iholta ja sitten heidän iho on niin kuiva, että heidän täytyy käyttää kosteusvoidetta”, Donofrio sanoi Preventionille.

”Mutta jos puhdistaisit ihosi jollakin, joka ei riisu siitä öljyjä, et tarvitsisi kosteusvoidetta”, hän jatkoi.

Erilaisista syötävistä voi myös olla apua kuivan ihon hoitoon tai yrittäessä estää ihoa kuivumasta. Jos ihosi on kuiva, kokeile olisiko näistä apua talven aikana:

Maito ja hunaja

Donofrion mukaan maidon rasvat ja maitohapot ovat todella rauhoittavia ärtyneelle iholle, kun niitä käytetään paikallisesti. Yksi tapa on liottaa liinaa kulhollisessa kylmää maitoa ja laittaa se sitten ärtyneelle iholle tai kokeile sitä yhdistettynä vartalovoiteesen, jossa on maitoa ja hunajaa – Prevention antoi esimerkiksi Burt’s Beesin vartalovoiteen. Hunaja on luonnollinen kosteuttuja, mikä tarkoittaa sitä, että se kerää ja säilyttää kosteutta, mutta sen antibakteeriset ja antifungaaliset ominaisuudet auttavat taistelemaan ihon pinnalla eläviä pöpöjä vastaan.

Oliiviöljy

”Oliiviöljyä nauttivilla on vähemmän ikääntymisen merkkejä kuin heillä, jotka eivät nauti oliiviöljyä”, Donofrio kertoi.

Tämä johtuu siitä, että oliiviöljyssä on paljon polyfenoleja, joilla on antioksidanttisia ominaisuuksia. Preventionin mukaan oliiviöljyä voi löytää myös ainesosana kosteusvoiteista.

Vihreä tee

Donofrion mukaan vihreä tee suojaa kehoa UV-säteiltä sekä paikallisesti käytettynä että juomaksi tehtynä. Sitäkin voi löytää myös osana erilaisia tuotteita.

Kookosöljy

Kuten hunajassa, myös kookosöljyssä on antibakteerisia sekä antifungaalisia ominaisuuksia ja Donofrion mukaan myös antiviraalisia vaikutuksia. Kookosöljy on myös luonnostaan kosteuttava ja esimerkiksi siitä tehty prosessoimaton rasva voi olla hellä akneen taipuvaiselle iholle.

Soija

Donfrion mukaan käytettynä paikallisesti tai nautittuna, soija parantaa ihon elastisuutta ja estää kollageenia hajoamasta.

Lähde: Prevention