Nämä asiat voivat tuoda varsinkin kiireen keskellä piristystä arkeen ja parantaa mielialaasi.

Monen äidin päivä on täynnä kiirettä, varsinkin jos äiti on työelämässä. Niinpä kiireen keskellä helposti antaa huomiotaan päivän askareilla ja sivuun jäävät asiat, jotka tekevät jokaisesta päivästä arvokkaan.

Perhetapahtumia ja -aktiviteetteja järjestävän Macaroni Kidin perustaja ja toimitusjohtaja Joyce Shulman on yksi tällainen kiireinen äiti. Huffington Postin sivuilla hän listasi itsensä ja muiden äitien iloksi 10 asiaa, jotka jokaisen äidin pitäisi tehdä päivittäin.

”Olen tulostanut tämän listan ja laittanut sen esille niin, että näen sen joka aamu, jotta muistan ne pienet asiat, jotka pivätä perheeni ja minut raiteilla”, Shulman kirjoittaa.

Lue alta Shulmanin ehdotukset.

1. Halaa lapsiasi päivittäin vähintään siihen asti, että he ovat teini-ikäisiä. Sitten kokeile kerta viikossa -tyyliä halausten suhteen.

2. Keskeytä tekemisesi, kun lapset tulevat ovesta sisään ja hymyile heille. Tämä pieni ele kertoo lapsillesi, että olet iloinen heidän näkemisestä.

3. Syökää koko perheen voimin yksi ateria yhdessä päivittäin. Sen ei ole pakko olla päivällinen. Jos jokin päivä on kiireinen, kerääntykää yhteen koko perheen voimin esimerkiksi aamupalalle.

4. Herää 15 minuuttia ennen lapsiasi ja käytä se aika hyödyksi juoden ensimmäinen kuppi kahvia rauhassa ja valmistaudu päivään.

5. Ota viisi tietoista, ajatuksella tehtyä hengenvetoa.

6. Syö vihanneksesi ja kasviksia. Laita niitä smoothien sekaan aamupalalla, salaattiin lounaalla ja niin edelleen.

7. Keskustele todella kumppanisi kanssa. Käyttäkää koirat yhdessä lenkillä, peskää astiat yhdessä… Ei ole väliä missä tai milloin, mutta ottakaa aikaa kunnolla jutella toisillenne edes muutaman minuutin ajan.

8. Sano jotain mukavaa jollekin. Kasvotusten tai puhelimessa olisi paras, mutta tarvittaessa Facebookin toimii.

9. Naura. Jos pääset kello 20 asti ilman, että olet nauranut, etsi netistä hauska video katsottavaksi.

10. Harjoita kiitollisuutta. Se toimii aina. Makoile sängyssä hieman pidempään ja pohdi 1-2 asiaa, joista olet kiitollinen ja 1-2 asiaa, joita odotat edessä olevalta päivältä.

Shulman huomauttaa, että päivittäin pitäisi tehdä paljon kaikkia eri asioita eikä mainittuja kohtia ole aina mahdollista tehdä päivittäin. Siksi lista on kuitenkin tehty; nämä ovat niitä asioita, jotka helposti jäävät kaiken muun jalkoihin.

Shulmanin vinkit voi myös laajentaa koskemaan vanhempia ylipäänsä, ei vain äitejä.

”Kirjoittaessani pohdin yleisempää linjaa, mutta koin, etten voi puhua varmuudella siitä, mitä isät tarvitsevat eniten. Tämä lista heijastaa tietämystäni äideistä, koska olen äiti. Ehkä se muuttuisi isän näkökulmasta? En ollut varma, joten ajattelin jättää sen isien tehtäväksi”, Shulman kommentoi näkökulman valintaansa.

Mitä mieltä sinä olet listasta? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Huffington Post