20 merkkiä, joista tunnistat olevasi rakastumassa – voitko samaistua?

Rakastuminen on yksi parhaista tunteista, joita voi kokea.

Vaikka rakastuminen on jokaiselle yksilöllistä, on silti tiettyjä asioita, joita suurin osa ihmisistä kokee, kun tunteet alkavat syventyä rakkaudeksi. Cosmopolitan listasi erilaisia rakastumisen merkkejä ja suomensimme niistä 20 alle.

1. Mikä ihmeen exä?

Etkö enää tutki exäsi somesivuja? Eikö hän käy enää edes mielessäsi? Tämä on hyvä merkki.

”Jos et enää selaile exäsi somesivua, olet läsnä tekemässä muistoja uuden rakkautesi kanssa”, psykiatri ja mielenterveyden valmentaja Rhonda Mattox kertoi Cosmopolitanille.

Myös menneet sydänsurut ovat kuin haihtuneet mielestäsi. Kaikki on niin hyvin uuden ihmisesi kanssa, ettei sinua mietitytä menneisyys – etenkään sellaiset tyypit, jotka ghostasivat sinut ja saivat sinut vannomaan, että lopetat deittailun.

2. Haluat halailua, et vain seksiä

Halailu ja läheisyys viittaavat tunteisiin. Deittailu- ja parisuhdevalmentaja Nicole Mooren mukaan kun olet yhtä innokas vain halailemaan hänen kanssaan läpi yön kuin olet innokas kiihkeään seksiin, tiedät siitä olevasi rakastumassa.

”Pään lepuuttaminen kumppanin rinnalla täyttää sinut turvallisella onnella, joka on kuin orgasmin viimeinen osa, mutta pidentynyt läpi koko halailusessionne”, hän selitti.

3. Et odota malttamattomana hänen vastaavan viestiisi

Tiedätkö sen suhteen varhaisen vaiheen, kun kaikki on niin uutta ja tuoretta, että saatat ottaa jopa huomioon kuinka kauan hänellä kesti vastata viestiisi päättääksesi kuinka kauan itse odotat vastauksesi kanssa? Kun olet rakastumassa, et enää mieti tällaisia asioita, vaan tiedät hänen kyllä vastaavan sinulle eikä ghostaa.

4. Teet pieniä arkisia askareita

Kuten sijaat hänen vuoteen aamulla. Cosmopolitanin mukaan vaikka et sijaisi omaa vuodettasi, huomaat jostain syystä tekeväsi niin, kun yövyt hänen luonaan tai teet muita, vastaavia arkisia juttuja helpottaaksesi hänen elämää.

5. Kaikki muistuttaa hänestä

Yllättäen huomaat, että kaikki – kirjaimellisesti – muistuttaa sinua hänestä jollain tavalla. Syöt vegehampparia McDonaldsissa? Se on hänen vakiotilauksensa. Kuuntelet Post Malonea? Se soi taustalla, kun suutelitte ensimmäisen kerran. Sinulla on ylläsi mustat farkut? Musta on hänen lempivärinsä.

Saatat alkaa myös huomata päivittäin juttuja, joista tiedät hänen pitävän, mutta aiemmin ne eivät merkinneet sinulle mitään.

6. Et ole moksiskaan, jos exä ottaa yhteyttä

Aina, kun sinusta tuntuu, että olet jatkamassa eteenpäin, ottaa ex-kumppani uudelleen yhteyttä ja haluaa nähdä. Nyt kuitenkin vähät välität moisesta. Hän otti yhteyttä eikä sinua voisi tippaakaan kiinnostaa.

7. Se tuntuu helpolta

Kyllä, parisuhteet vaativat työtä toisinaan. Cosmopolitanin mukaan kuitenkin kun olet rakastumassa, se on sellaista työtä, jota teet mielelläsi. Eli käytännössä ei työtä ollenkaan.

8. Hauskat treffiaktiviteetit eivät ole enää tarpeen

Siis siinä mielessä, että olet aivan yhtä tyytyväinen siihenkin, että vietätte aikaa yhdessä neljän seinän sisällä tekemättä mitään.

9. Puhutte tulevista asioista

Tästäkin voit tunnistaa olevasi rakastumassa, jos puhutte jutuista, joita teette yhdessä tulevaisuudessa, mutta ette edes hoksaa suunnittelevanne tulevaa yhdessä. Se on luontevaa eikä tunnu oudolta miettiä sitä keikkaa, jolle menette yhdessä kuukausien päästä, koska tiedät, että tunteet ovat pelissä eikä hän katoa.

10. Kaipaat häntä

Cosmopolitanin mukaan kun sanot kaipaavasi häntä, todella tarkoitat sitä, vaikka olisitte olleet näkemättä vain päivän. Se ei ole vain söpö juttu, vaan oikea kaipuu hänen lähelleen, koska hän on osa elämääsi nyt.

11. Sukellat hänen someen

Huomaat säännöllisesti sukeltavasi hänen somesivujen kätköihin. Parasta on se, ettei sinua edes hirvitä ajatus siitä, että vahingossa tykkäisit jostain vanhasta kuvasta, koska sinua ei huoleta enää se, että hän säikähtäisi moista touhua.

12. Tympeät jutut eivät tunnu enää siltä

Korkeat paikat kauhistuttavat sinua, mutta menet silti maailmanpyörään hänen kanssaan? Pikkujuttu, jos hän pitää sinua kädestä ja lupaa, ettei naura, kun sinua alkaa pelottaa. Arkiset askareet turhauttavat? Nekin menevät ihan erilaisella innolla, jos hän on seuranasi.

13. Hän on se ’jotain hyvää’, joka auttaa vaikeina aikoina

Kun tympäisee ja elämä vastustaa, hänen ajattelemisensa tuo hymyn huulille – puhumattakaan hänen seurasta.

14. Turvallinen olo

Kun olet hänen kanssaan, tunnet olevasi turvassa. Cosmopolitanin mukaan tätä tunnetta on vaikea kuvailla, mutta se on yksi parhaita asioita koko maailmassa. Koet, ettei mitään pahaa voisi sattua.

15. Voit olla oma, outo itsesi

Kenties koetit aiemmin tehdä hyvän vaikutuksen häneen, mutta nyt olet jo vapautunut olemaan oma, hurmaava ja ainutlaatuinen itsesi hänen kanssaan. Et enää pelkää, että säikäyttäisit hänet pois luotasi, vaan tunnet olosi varmaksi hänen kanssaan.

16. Hän ärsyttää, mutta haluat hänet lähellesi

Jokaisessa suhteessa osapuolet osaavat käydä toistensa hermoille toisinaan. Vaikka hän ärsyttäisi sinua, et silti halua hänen lähtevän pois luotasi. ’Rakastan sinua, mutta en pidä sinusta juuri nyt’ on asia, jonka olet melkein valmis sanomaan ääneen. Cosmopolitanin mukaan tämä on ehdottomasti juttu.

17. Nautit asioiden jakamisesta

Viihdyt katselemassa hänen lapsuuskuviaan ja kuuntelemassa hänen tarinoitaan, vaikka ne rönsyäisivät äärettömästi. Haluat myös esitellä hänelle kaikki lempijuttusi, koska haluat hänen tuntevan sinut paremmin kuin kukaan muu.

18. Meinaat puhua hänestä koko ajan ystävillesi

Cosmopolitanin mukaan tämäkin on yksi merkki siitä, että olet rakastumassa, jos joudut oikeasti hillitsemään itseäsi, ettet puhuisi hänestä koko ajan ystävillesi. Jos saisit päättää, hehkuttaisit häntä koko ajan. Kunnioitat kuitenkin ystäviäsi ja heidän hermojaan, joten pidättelet hehkutustasi (hieman).

Olet myös alkanut miettiä, että esittelisit hänet lähipiirillesi, niin perheelle kuin ystäville.

19. Haluat ottaa asioita uusiksi hänen kanssaan

Haluat kokea asioita ja paikkoja uudestaan, koska haluat jakaa ne hänen kanssaan.

20. Hän on sinun ”se tyyppi”

Eli kun jotain todella hyvää tai huonoa tapahtuu elämässäsi, käännyt ensimmäisenä hänen puoleen.

Lähde: Cosmopolitan


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.