Näitä viittä totuutta elämästä ei kannata unohtaa opettaa lapselle.

Vanhemmat opettavat lapsilleen monia asioita kävelemisestä puhumiseen, pukeutumisesta hyviin käytöstapoihin – ja paljon, paljon muuta. Vanhemmat valmistelevat lapsiaan elämää ja aikuisuutta varten eri tavoin kuin koulut.

Näiden opetuksien joukkoon kannattaa ujuttaa myös nämä viisi totuutta elämästä – vaikka ne hieman ikäviä totuuksia saattavat ollakin.

1. Elämä ei ole aina reilua

Joskus ihmiset eivät usko, mitä sanot – vaikka se olisi totta. Joskus hyvät häviävät ja pahat voittavat. Joskus tekee paljon töitä, mutta silti tuntuu junnaavan paikoillaan. Lasta kannattaa muistuttaa, että aina unelmat eivät toteudu ja elämä ei anna sitä, mitä ajattelet tarvitsevasi, mutta tästä huolimatta kannattaa jatkaa unelmointia, toivomista ja uskomista itseensä.

2. Älykkyys ei ole kaikista tärkeintä

Kaikki ovat saaneet tietyn verran ”älliä” päähänsä ja sillä on pärjättävä. Sen lisäksi kannattaa kuitenkin jatkaa uusien asioiden opettelua jatkuvasti, kuten myös lukea kirjoja, tehdä ristikoita – kokeilla, keksiä ja luoda. Ennen kaikkea kannattaa olla uskollinen itselleen. Lapselle on syytä opettaa, että on rehellinen ja tekee oikein, vaikka kukaan ei olisi näkemässä.

3. Rehellisyys ja vastuullisuus ovat tärkeitä

Lapselle on hyvä opettaa, että kun tekee virheen – ja niitä takuulla elämän aikana tekee – kannattaa olla rehellinen siitä ja myöntää tekemänsä virhe ja koettaa korjata tilanne parhaansa mukaan. Esimerkiksi jos unohdat lähettää työsähköpostin, jonka pomosi pyysi, kerro pomolle unohduksesta ja lähetä viesti sen jälkeen.

4. Joskus luottaminen sattuu

Joskus ihmiset pettävät luottamuksen ja puukottavat selkään. Lasta ei kannata kasvattaa pumpulissa, vaan kertoa, että joskus joku saattaa rikkoa hänen sydämensä ja se sattuu, mutta kaikki ihmiset eivät ole sellaisia. Joskus luottaminen voi satuttaa, mutta ei kannata luovuttaa luottamisen suhteen.

5. Löydä lahjasi ja käytä sitä

Jokainen on hyvä jossain ja omaa jonkinlaisen ”lahjan”. Voi viedä aikaa löytää se, mutta kun se on löytänyt, sitä kannattaa harjoittaa, kehittää ja omaksua ja tulla hyväksi siinä. Jos omalla osaamisellaan voi tehdä hyvää muiden hyväksi, kannattaa niin koettaa tehdä. Lasta kannattaa kehottaa uskomaan itseensä ja omaan osaamiseensa, vaikka muut koettaisivat valaa epäuskoa.

Lähde: Familyshare