Ihosi hyvinvointia ajatellen suihkuveden lämpötilaa ei kannata säätää kovin korkeaksi.

Pitkän päivän jälkeen pitkä kuuma suihku voi olla paikallaan, mutta suihkuveden lämpötilaa ei kannata laittaa liian kuumaksi. Ihotautilääkäri Sejal Shahin mukaan ihoa ajatellen ihanteellinen lämpötila ei ole paljon haaleaa korkeampi.

Jos suihkusta tulee tulikuumaa vettä, voi ihosi hyvinvointi kärsiä. Women’s Healthin mukaan monet lääkärit suosittelevatkin pitämään lämpötilan alle 44 asteen – jos vesi tuntuu epämiellyttävältä tai ihosi muuttuu punaiseksi, on vesi todennäköisesti liian kuumaa.

”Kuuma vesi vie iholta pois sen luonnollisia öljyjä johtaen kuivaan, kutiavaan ihoon ja lopulta ekseemaan”, Shah sanoi ja varoitti pitkien suihkujen alhaisemmissa lämpötiloissakin voivan kuivattaa ihoa.

”Samoin kuuma vesi voi poistaa luonnollisia öljyjä hiuksista tehden niistäkin kuivemmat ja jos värjäät hiuksiasi, se voi haalistaa väriä nopeammin”, Shah lisää.

Todella kuuma vesi voi aiheuttaa ongelmia myös ihon alla. Shahin mukaan kuuman veden lisätessä verenkiertoa, voivat tulehdussolut pahentaa kuivaa tai kutiavaa ihoa, jonka kanssa jo valmiiksi taistelet.

Äärimmäiset lämpötilat voivat saada myös verenpaineen laskemaan, mikä voi aiheuttaa huimausta. Kuumassa vedessä on kuitenkin etunsa; se voi auttaa avaamaan ihohuokosia.

”Jos haluat tämän hyödyn, kannattaa kuuma vesi kohdistaa vain kasvoihin”, Shah neuvoi.

Kylmissä suihkuissa on omat etunsa ja voit lukea aiheesta aiemmin sivuillamme julkaistun artikkelin täältä.

Lähde: Women’s Health